Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...

I


Néhány szó a csakráról és az auráról

A csakra szanszkrit szó, jelentése "kerék". Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni. Aurának nevezzük azt az energiaburkot, azt a rezgést, amely minden létezőt körülvesz egyénenként és kollektív szinten is, hiszen részei vagyunk mindannyian egy nagyobb, univerzális energiának. Auránk védelmet biztosít külső behatásoktól, valamint információkat tárol rólunk, mivel gondolataink és tudatunk is rezgésekből épül fel.

Ha bőrünket a fizikai világgal való érintkezés felületének tekintjük, akkor auránk révén tulajdonképpen a magasabb világokkal tudunk kommunikálni. Az ember érzékfeletti részeinek összefoglaló neve az aura, amely minden változásra érzékenyen reagál. A testünket körül ölelő energia rendszerünk része a csakrák, melyek közül a 7 legfontosabb: gyökér csakra, szex csakra, napfonat csakra, szív csakra, torok csakra, harmadik szem csakra, korona csakra. 
Az alsó 3 csakra a Földi síkhoz kapcsolódik, míg a felső három a szellemi világhoz. a köztük elhelyezkedő szív csakra pedig összeköti őket. 
Sokan keresik szellemi útjukat, de soha sem szabad csak az egyik csakrára fókuszálni. Gyakran okoz problámát, hogy még a szellemi tanítók között is van olyan aki csak a felső csakrák fejlődésére fókuszál,és az alsóbb,földhöz kapcsolódó csakrák működését mellőzi tanításaiból. Ez a hiba azonban a mi fizikai síkunkon szinte azonnal érzékelhető, mert a "földtől való elrugaszkodás a személy és energia rendszere felborulását okozza.

VII. Csakra


A hetedik csakra elnevezései: Szahaszrára-csakra, korona-csakra, fejtetőközpont, ezerszirmú lótusz 
Segítségével kerülünk kapcsolatba a szellemi világgal. 
Alapelve a tiszta lét, melyet legkönnyebben meditáció közben érzékelhetünk: ibolya, fehér,illetve arany színeket megjelenítve. 
VI. Csakra


Hatodik csakra elnevezései: Ádnyá-csakra, homlok-csakra, a „harmadik szem", a tudás szeme, a belső szem (a parancs-csakra) 
A 3. szem a spirituális látáson kívül a kreativitás és a szellemiség központja is. Zártsága esetén ezekkel is komoly gondok vannak. A belső értékek kifejlődésén keresztül mutatja a helyes utat. Ez nem azt jelenti, hogy csak azoknak működik helyesen akik tisztán látók, mert azok legfeljebb mást is látnak a minket körülvevő környezetben. A jól működő 3 szem, segít az élet vezetésben. 
V. CsakraAz ötödik csakra elnevezései: Visuddha-csakra, nyak- csakra, torok csakra, kommunikációs központ. 
A torok csakra rendellenes működését mindenki könnyen meg figyelheti. Alul működik, ha nem tudunk ki mondani valamit, amikor gyakran gombócot érzünk a torkunkban, szinte nem tudjuk már lenyelni a problémát. Túlműködik, ha sok a beszéd, meggondolatlan fecsegés. IV. Csakra


A negyedik csakra elnevezései: Anáhata-csakra, szív-csakra, szívközpont. 
Összeköti a 3 alsó - föld közeli és a 3 felső - szellem világhoz kapcsolódó csakrát. Alapeleme a szeretet adása és kapása. III. Csakra


A harmadik csakra elnevezései: Manipúra-csakra, solár- plexus (napfonat), köldök-csakra, lép-csakra, gyomor-csakra, máj-csakra. 
Hozzá tartozik a gyomor, emésztő rendszer. Helytelen működése esetén, a személyiség kibontakozása, az élmények és az érzelmek feldolgozása, problémát okoz. Ami a fizikai síkon az emésztésnél megmutatkozik II. Csakra


A második csakra elnevezései: Szvádhisthána csakra, szakrális-csakra, hasi-csakra, szex-csakra, keresztközpont. 
Alapelve, a lét alkotó jellegű szaporodása. 
A hozzá kapcsolódó tanulási feladat, az ősi érzelmek, áramlás az élettel, érzékiség, erotika, kreativitás, rácsodálkozás, lelkesedés széles skáláját foglalja magába. 
A nemiséghez kapcsolódó feladata miatt, a rendellenes működés esetleg szexuális problémákra utal. I. Csakra


Az első csakra elnevezései: Muládhára csakra, gyökér csakra, bázis csakra, alap csakra, farközpont (gyökértámasz). 
A gyökércsakra a fizikai világgal való kapcsolatunkat mutatja. Akinek rosszul működik a gyökércsakrája, az általában "nem jár két lábbal a földön". Ennek következtében nincs meg a földelése sem. A „földelésen" keresztül lépünk kapcsolatba Föld anyával, a materialista világgal. Aki túl sokat foglalkozik a szellemi világgal, a felső 3 csakra „beindításával, és közben elhanyagolja a földi dolgokat, annak az egyensúly megteremtése érdekében földel kapcsolatos tevékenységeket javaslok. Kertészkedés, kirándulás... 
Gyakorlat: Föld meditáció- miközben kapcsolatba kerülsz a földanyával, gyökeret versz benne, mint egy öreg fa, hogy a stabilitásod megtaláld. 

FOLY. KÖV.Vigyor

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 21
Heti: 128
Havi: 1 074
Össz.: 297 177

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Csakrák
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »