Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...

Önmagad megismerése

A különleges képességek (Sziddhik) 
és Patandzsali Jóga Szútráinak titkai 

A történelem folyamán a jógik és a megvilágosodott bölcsek gyakran hangoztatták, hogy a tudat megtisztulásával párhuzamosan olyan képességek birtokába jutunk, amelyek látszólag lehetetlenek. Kialakulhat például a nagyon mély intuíció, a gondolatolvasás, a vízenjárás képessége, a levitáció (lebegés), a jövőbelátás... 

Maharishi Mahesh Yogi gyakran említi, hogy a belsõ csendben megállapodott tudat számára minden lehetséges. Mi itt, nyugaton ezt a mindent leszűkítettük arra, ami a mi tudatszintünkön lehetségesnek látszott. Azt még elfogadtuk, hogy a megvilágosodott ember mindörökké beteljesedett és egyesült az összes létezõvel, sõt azt is, hogy cselekedeteivel sohasem okoz szenvedést, de azt, hogy a megvilágosodott ember képes a vízen járni, láthatatlanná válni vagy repülni, abszurdumként kezeltük, hiszen ezek szemmel láthatólag ellentmondanak számos fizikai törvénynek. 

A testünk feletti tökéletes uralkodás, sõt bizonyos fokon a természet egésze feletti uralom is . A legtöbb kultúra szellemi hagyománya említ olyanokat, akik e „különleges" képességekkel rendelkeztek, sõt az ilyen képességek birtoklása gyakran a szellem útját járók megvilágosodottságát bizonyította. A buddhista szent írásokban említik, hogy Buddha birtokában volt a repülés képességének, és képes volt keresztbe tett lábakkal, ülő helyzetben - „lótuszban" - a levegõbe emelkedni. 

Az Upanisádok és a védikus Bráhmanák egyáltalán nem kételkednek a megvilágosodott bölcsek természetfeletti képességeiben. Ezeket az Egységes Tudat természetes tulajdonságainak tartják. 

1. harmonikus, örömteli légkör létrehozása a jógi környezetében, 
2. az éhség és a szomjúság feletti uralmat, 
3. az intuíció kifejlesztését, 
4. a test akarat szerinti elhagyását, 
5. világító fénysugarak kibocsátását, 
6. a csillagok állásának és mozgásának a tudását, 
7. a testi erõ fokozását, 
8. minden élõlény nyelvének megértését, 
9. az elõzõ születések ismeretét, stb.

http://brihaspati.net/downloads/Joga_szutra_bevezetes.pdf

Letisztulás

többféle módon érhető el : 

- érzelmi tisztítás: Éft

- az elme lecsendesítése: meditáció

- szabad energiaáramlás. csillaggyakorlat

- Yóga

- Tantra

 

Kámaszútra- szanszkrit, dévanáqari írással: कामसूत्र; jelentése: „a szerelem vezérfonalai" a „A SZERELEM TUDOMÁNYA"az ember szexuális kúltúrájának ősi, szanszkrit nyelvű összefoglalója,  Vátszjájana indiai filozófus műve.

A Kámaszútra az élet érzéki örömeinek egyik legősibb könyve, jelentéstartalmában azonban túlmutat a nyugati fogalmak szerinti „szexuális tankönyv" fogalmán, valójában az életre tanító mű.

A szerelem tudományának története

Az indiai kultúra a szexualitást sosem kezelte tabuként, de a szexuális nyitottság főként a házaséleten belül, vagy egyes vallási rítusok során nyilvánul meg TANTRIZMUS. Az indiai családmodell kifelé zárt, az indek magánélete, öltözködése szemérmes. Az erotikus kérdéskört azonban számos művészeti alkotásban, tanulmányban, értekezésben dolgozták fel a képzőművészek és a tudósok. Az ősi India szexuális nyitottságát a templomok erotikus szobrai Khadzsuráhó is bizonyítják.  

A hinduizmus  alapvető forrásai a védák (VÉDA azaz tudás). Nem egy ember alkotása, hanem évezredek során formálódó hittételek összessége. Kámadéva, a szerelem istenét a védikus korban a kozmikus vágy vagy a teremtőerő megtestesülésének gondolták.  

Gyönyörzónák a Káma Szútra szerint

A káma elve, hogy öt érzékszervünk, a hallás, érzékelés, látás, ízlelés és szaglás az agy és a lélek segítségével nyújtson élvezetet. És ez az elv ugyanolyan helyénvaló ma is, mint 400 táján volt Indiában. 

 

Szutrák öröknaptár

Oldja félelmeinket, felébreszt, az örök életet hirdeti...

Szepes Mária majd százéves tapasztalatának esszenciájából készült ez a válogatás, amely nemcsak egy évre kínál hasznos útmutatást, hanem egész életén át elkísérheti az Olvasót. Időtlen törvényszerűségek felvillantásával válaszol az örök emberi problémákra. Szepes Mária azt vallotta: "A világegyetem tele van csodákkal, de kevés szűrődik át a beszűkült emberi tudatba. Legfeljebb álmodunk róla. De minden titkába beavatja azt, aki elgördíti az akadályokat." A szútra ilyen, homályból kivezető fonalat, vezérfonalat jelent. A külvilág és belső folyamataink között teremt harmóniát. Tömör szerkezetében letisztult életbölcsességek elevenednek meg. Van, amelyik a mindennapok szintjén rejt részleges igazságokat, és van kozmikus távlatokat kondító szútragong. Megfelelő mértékben adagolva orvosság. Összekapcsolja egyik embert a másikkal, az egyént az éggel és a méllyel, a külsőt a belsővel, az elkülönültet a mindenséggel. 

 

ÖSVÉNY A DZSUNGELBEN

Ahogy belül, úgy kivül                                                    

 

Felfedezed az  utatVigyora szeretet, boldogság, öröm ösvényét.

Belül megtalálod, kivül is meglesz.

 

Fontosak a napi megerősítések, ahogy fejlődsz és emelkedsz- ezek táplálékok- pozitív töltések.

A híd 3 tartóoszlopa

1. ima, meditáció

2. Érzelmi tisztítás, felszabadítás

3. Pozitív megerősítések, személyiségfejlesztő könyvek

 

1.  Forrásodhoz való kapcsolódás, beszélgetés Istennel, isteni részeddel

Valahol  létezik az eredendő, Istentől kipattanó égi szikra, mely újrafellelvén tudatos szellemévé válik.

A spirituális lényeg a Forrásunk, mely földi énünkhöz képest ragyogó és döbbenetesen nagyszerű.

Amikor megérezzük akkor elfogadjuk ezt a rajtunk átfogó, kiterjedtebb energiamezőt, újra csatlakozunk hozzá..

bővebben, itt már írtam róla:

http://www.jokorjottesovilaga.hupont.hu/22/a-hid-3-tartooszlopa

 

Pár hete a kezembe került Teréz Anya könyve, én 3 napig reggel, indulás előtt ebből irányítom figyelmem, emlékeztetem magam, miért is lehetek boldog és hálás..- részlet a 84-85.oldalról:

"Isten a világot az ember gyönyörűségére alkotta.Észre kell vennünk jóságát, törődését, látnunk kell, milyem éber figyelemmel vesz körül bennünket- a várt telefonhívás, a felajánlott segítség, a levél a postaládában, a beteljesült apró dolgok a nap folyamán, mind-mind az Ő műve. Ne feledjük el megköszönni Neki, vegyük észre, idézzük fel irántunk való szeretetét, és szeressük Őt viszont.

folyt. köv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vigyor 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 21
Heti: 119
Havi: 1 065
Össz.: 297 168

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szútrák, vezérfonal, iránytű
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »