Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...


Figyelj szavaidra: teremtesz általuk!

Úgy találod, nem olyan az életed, amilyet szeretnél? Vizsgáld meg, mi köti le a gondolataidat! A kedvező változás a figyelmed irányításának függvénye.

Indulási alapunk a félelem

Amikor belül csupa elégedetlenség feszít, körülnézel a házad táján és sokáig tudod sorolni, mi hiányzik, mi zavar, mi idegesít és nincs ötleted mi nyújthatna tartós lelki békét... Elnehezülsz, belerokkansz szinte a gondokba. De szeretnélek beavatni egy titokba, amelyet az egód próbál elrejteni előled a nap minden órájában. Amikor erre a világra születsz, nincs rajtad bélyeg, nincs semmilyen szerződés, ami azt rögzíti, hogy Te csupán 22,8 százaléknyi boldogságra vagy jogosult ebben az életedben. Az igazság az, hogy boldogságodat egyedül azok a dolgok korlátozzák, melyeket te állítottál magadnak. Hogy sikerült beszerezni a korlátokat, a félelmeket és a hiedelmeket? Szavak által, melyek egy kifinomult büntető és jutalmazó rendszer segítségével biztosították, hogy jól figyeljünk. Mert aki megszegi a törvényeket, pórul jár, aki jól viselkedik, az pedig dicséretben részesül. Ezen tételek többsége civilizációs szabály, amit megtanítottak a szüleid, az oktatási rendszer, a vallási hagyományok, hogy kedves és szorgalmas tagja legyél - velem együtt - a Föld nevű bolygó társadalmának. Hosszú évek kitartó idomításával odáig jutunk, hogy készen kapjuk, mit higgyünk és mit ne, mi elfogadható és mi elítélendő, mi a rossz és mi a jó, mi szép és mi csúnya. És mi hiszünk nekik, mert összezavarodtunk - nem halljuk a szívünk hangját - és tovább játsszuk ezt a világméretű színházat, pedig valahol mélyen ott lapul az az ember, aki vagyunk. A forgatókönyv szerint természetes szenvednünk, félelemben élnünk és egymásnak feszülő érzelmek káoszában evickélnünk. Indulat, harag és bosszúvágy hajtja át a társadalmat, ahova tartozunk.


Gyere ki a fényre!

Az emberi agyakat uraló ködöt a toltékok, a korai középkor egyik közép-amerikai indián népe mitoténak nevezte, míg Indiában a májá kifejezést használták. Ez alkotja a személyiségünket, mi pedig azt hisszük a személyiségünk azonos önvalónkkal. A sok káprázat közepette komoly harc visszaszerezni a józan eszünket; megtudni, kik is vagyunk valójában. Idekívánkozik nagyapám egyszerű mondása, miszerint amit magadra aggattál drága gyerekem, azt le is tudod vetni! Következhet tehát a lehámozás nevű tortúra, ez lesz ám a felszabadító mozgalom! Persze nem erőszak... Vehetsz kis füzetet, mint a Rain Man című film autista főhőse és irkálhatod a sérelmeidet, megbeszélheted a szomszéddal - most és mindörökké - milyen rossz a te sorsod!

A nagy szerencsénk, hogy figyelmünket tudjuk mi magunk irányítani és arra összpontosítani, amire akarjuk. A figyelmünk gyakorlatilag a teremtőerőnk. Ami a fejünkben jár, amilyen gondolatokkal időt töltünk, sőt némelyiket szüntelenül ismételjük, pont olyan a lelkivilágunk, olyan a közérzetünk, a környezetünk, a partnerekeink és a barátaink is bennünket tükröznek vissza.

"Ahol a figyelmünk, ott a világunk!"Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 21
Heti: 117
Havi: 1 063
Össz.: 297 166

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Figyelj szavaidra teremtessz általuk!
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »