Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...

Meditáció fontossága

-titok meditáció

-ezo meditáció


Fedezd fel benső kreatív forrásodat!  / SHAKTI GAWAI/

A férfi- és női én, az intuició és a bennünk élő gyermek megismerése

Rá kell szoknunk, hogy oda figyeljünk, ahol az igazi tudás rejlik

........


Vedd komolyan magad, és törj ki saját börtönödből! Nem csak az lehet a cél, hogy világhírű legyél! A cél a cselekvés, amit örömmel teszel és bátran felvállalsz! Igen, ez vagyok én! Az alkotás játék, játssz! Ha egyszer ráéreztél, menni fog! Ahogy elengeded magad, csatlakozol az univerzum energiáihoz és úgy érzed, beindul az életed! Újabbnál újabb energiák ébrednek benned, és könnyedén rendezed az életed! Egyszer csak észreveszed, hogy közben rendbe tetted a régi dobozaidat, kidobtad a felesleges tárgyidat, amik ismét szabadsággal ajándékoznak meg! Ez egy szuper érzés! Ne hagyd, hogy bárki elvonja a figyelmedet! TE CSAK ÉLJ

Kreativitásunk megélése a spiritualitás tükrében


Milyen a kreatív ember? 

ALKOTÓ! Amikor azt mondjuk, hogy Isten saját képmására teremtette az embert, akkor valójában ezt kell értenünk alatta: Olyan lényt teremtett, akinek ötletei vannak és képes ezeket megvalósítani.

Hogyan jelentkezik a kreativitás?

Valami kitörni vágyó, belső ösztönzést érzünk magunkban. Keresünk, mi is ez az érzés? Ez nem csak a művészek kiváltsága. Az élet bármely területén jelentkezhet a kreativitás. Egy különleges számítógépes program megalkotása, egy új étel elkészítése, vagy egy szép virágcsokor összeállítása. Sorolhatnánk a végtelenségig.

Sokszor úgy érezzük, hogy megrekedtünk.

Néha elveszettnek, céltalannak érezzük magunkat. Azoknál is elő fordul, akik azelőtt „sziporkáztak". Ez természetes folyamat. Mindig egy új, nagyobb horderejű változás előtt kerülünk ebbe az állapotba. Tehát vegyük pozitív jelnek! Arra nincs recept, hogy ez az állapot meddig tart. Teljesen egyéni, de vannak módszerek, amivel ezeket a nehéz időszakokat megkönnyíthetjük, felgyorsíthatjuk.

Nagyon fontos az önismeret!

Ilyen helyzetekben el kell gondolkodni, hogy mi a gátló tényezőnk, vagy ki az a személy? Ne lepődjünk meg azon sem, ha rájövünk, hogy mi magunk vagyunk azok! Fel kell térképezni adottságainkat, hiedelmeinket, gyerekkori elfojtásainkat. Ha ezekkel nem vagyunk tisztában, akkor hamar feladjuk álmainkat. Figyelemmel és tudatosan kell élni! Figyelni a körülöttünk lévő világot, a szinkronicitást. Feldolgozni, majd elhagyni a múltat, a jövőn nem aggódni, a mában cselekedni! A jövőt kis lépésekkel építeni! Engedjük meg magunknak, hogy kezdők legyünk! Ha ezt megengedjük magunknak, rájövünk, hogy nem minden sikerül előszörre. Nem baj! Figyelmünket fordítsuk azokra a dolgokra, eseményekre, amiktől mérgesek leszünk. Ezek fontosak, mert gátjaink itt vannak eltemetve!

Hogyan függ össze a kreativitás és a spiritualitás?

Amikor megengedjük magunknak, hogy alkossunk, akkor elmerülünk ebben a tevékenységben. „Ihletett" állapotba kerülünk! Ez mindig egy spirituális csatorna.

Fejleszthető ez a csatorna?

IGEN! De ehhez szeretni kell magunkat! Csináljuk azt amit szeretünk!  Pihenjünk kreatívan! Nézegessünk gondolatébresztő alkotásokat! Nem szégyen a jobbaktól tanulni! Lényeg, hogy érezzük az örömöt! Az ismétlődő cselekvések kikapcsolják az agyat, és így könnyebben előbukkan kreatív énünk. (Gondoljunk arra, hogy zuhanyzás közben jönnek a legjobb gondolataink!) Keressük a hasonló érdeklődésűek társaságát. Alkotásainkat mindig olyannak mutassuk meg, aki szintén képes alkotni, mert ő értékelni fogja cselekvésünket, és ez már azonnal egy pozitív visszajelzés! Ez lendületet ad!Keressük a gyermeki énünket!

Gondoljunk arra, hogyan ösztönözzük a gyerekeket, ha alkotni akarnak!? Csupa dicséretet kapnak! Egészen biztos, hogy meglepjük őket mindenféle új és újabb eszközökkel, szép papírokkal, tollakkal stb... Miért ne tehetnénk ezt meg magunkkal is? Talán azért, mert azonnal kritizálni kezdjük magunkat? Az „elvesztegetett" időt sajnáljuk, amíg esetleg pénzt kereshettünk volna a családunk számára? Innentől már nem a saját elvárásainknak akarunk megfelelni, hanem a környezetünknek. Ez egy abszolút gátló tényező! Energiavesztés! Ez magával hozza a bűntudatot. Esetleg megijedünk a tehetségünktől. Ha felbukkan a gátló tényező, fel kell ismernünk és tudatosan kell fellépnünk vele szemben! Figyeljük az energiák áramlását! Érzékeljük meg, hogy mi a jó nekünk! Legyünk lazák! Legyünk ismét gyerekek, míg alkotunk!

Ha egyszer igazán elindultunk, nincs visszaút!

Ez sokszor fájdalmas, mert biztosnak hitt emberi kapcsolatainkról kiderülhetnek, hogy valójában ezek voltak a gátló tényezőink! Rövid idő alatt kiderül az is, hogy gyermekként bűntudatot ébresztettek-e bennünk, mert alkotásra szántuk az időt más „hasznos" tevékenység helyett, esetleg feleslegesnek, értéktelennek tartották gyermeki „alkotásainkat". Ezt fel kell ismerni, fel kell dolgozni, és akkor tovább tudunk lépni! Ez egy nehéz próbatétel, de azt mondom: Ne add fel itt! Gyerünk! Csináld! Olyan ajándékot kapsz cserébe, amire mindig is vágytál! Ráadásul magadtól kapod, ami igazán nagy érték és örökre a tiéd marad! Ekkor csatlakozunk egy másik dimenzióhoz és csak jönnek és jönnek az ötletek! Ez az IHLETETTSÉG állapota! Egy különleges, öngerjesztő folyamat! Ha hiszünk a sikerben, a „mindenség" támogat!


Hogyan alakítsuk át a Zen-t Jen-né?

A Kelet ismereteit összegyeztetni a Nyugat életmódjával.

A receptet, hogyan érj el sikereket, jólétet, lelki nyugalmat, megoldást találni a problémáidra...

HNM-hallgatás, nyugalom, magány

és egyszerűen feldereng elötted

Heuréka( Sugallat, belső hang) 

Ha megvizsgáljuk a világ vezetőinek, tudósainak, zeneszerzőinek, fizikusainak, feltalálóinak pszichológiáját és tanulmányait, rájövünk, hogy ez a hatalmas erő-tudatosan vagy öntudatlanul- használták.

Minden emberi siker és teljesítmény ebben az erőben gyökerezik.

Felhasználta Mozart, Eistein,Carnegie, Shakespeare, Emerson, Edison..

A titok a meditációban rejlik.Hallgatás, nyugalom, magány.

Időt kell szakítanod, ki kell ürítened az elméd.Nem segít, ha problémáidat csak tudatos gondolkodással probálod megoldani.

A meditáció  titka a problémáidat átadod a tudat alatti elmédnek, alkotó elmédnek.

A zaj megöli a zsenialitást.

Legyen egy hely ami a tiéd, ahol senki sem zavarhat. ( csak fél órára)

A koponyádban lévő zajgépet el kell hallgattatnod!

Mi értelme a rohanásnak, ha nem jó úton vagy?

A meditáció kiváltja a belső nyugalmat, ami előnyös az idegrendszerre.

Kellemes élmény.Kóstolj bele, ha nem is mindennap teszed, akkor is hasznos időVigyor


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 21
Heti: 124
Havi: 1 070
Össz.: 297 173

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Zen- t Yen-né
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »