Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...

Feng Shui és az egészség


Mi a Feng Shui?

A Feng Shui, mint fogalom szelet és vizet jelent. Értelmezése más szóval: környezet. Érezni a környezetet.

Nézzünk egy pár mai értelmezést a Feng Shuit illetően:

  1. Térrendezés művészete
  2. Lakberendezés
  3. Az otthont pozitív tárgyakkal való berendezése
  4. Harmóniában élés a természettel
  5. A gazdagság fokozása


A Feng Shui 4000 éves múltra tekint vissza. Kínában hétpecsétes titokként kezelték, a napi élet belső titka volt, és csak a politikai változások révén vált mindenki számára nyitottá. 

A kínaiak ősidők óta hiszik, hogyha az ember beavatkozik a természetbe, - csatornákat vág, alagutakat fúr, síneket, felhőkarcolókat épít, - az előre nem látható szerencsétlenséget okozhat.

Egyesek szerint a Feng Shui a természet tudományának gyakorlata, mások szerint a megfelelő hely kiválasztása, a térrendezés tudománya.

A Feng Shui egy metafizikai tudomány, melynek alkalmazása során az ember megtanulja felismerni és felhasználni környezetében a természetben jelenlevő kozmikus energiát (csit), amelyet aztán különböző életkörülményeikben segítségül vehet. A csi jelenléte teljesen elfogadott a keleti orvoslásban is (akupunktúra, akupresszúra stb.). A Feng Shui helyes alkalmazásával lehetőségünk adódik a kozmikus energia begyűjtésére, majd pedig alapelvei alkalmazásával mindennapi életünkben az emberi szerencse kamatoztatására.

Társadalmunkban az orvoskutatók is egyre szélesebb területen vizsgálják a környezet emberre gyakorolt   hatásait. Az építőiparban  már bebizonyosodott egyes építőanyagokról, hogy toxikus hatásúak, a magasfeszültségű vezetékekről pedig, hogy az emberi egészségre ártalmas sugárzásokat bocsátanak ki. Ennek hatására nagy változások történtek mind a települések, mind a lakóházak tervezésében, valamint a kivitelezésében. 

Hogyan hat közvetlen környezetünk egészségünkre?

A rossz adottságokkal rendelkező lakás vagy munkahely elszívhatja az ott élő vagy dolgozó emberek energiáját.  Gondoljunk csak bele, hogy egy sötét színekkel, kevés világítással berendezett lakás, iroda milyen lehangolóan hat az ott lakókra, dolgozókra.

Szemünk a leggyorsabb érzékszervünk. A látottak hatására agyunk jelzéseket ad mozgásunknak, temperamentumunknak, gondolatainknak. A lehangoló környezetben élők otthonukban nem tudják magukat kipihenni, a munkahelyen pedig nem tudnak teljesíteni.

Egy idő után a sötét egyhangúság pszichés problémákat hozhat a felszínre, amelyekből pszichoszomatikus betegségek alakulnak ki. A színek, fények és formák befolyásolják többek között viselkedésünket, gondolatainkat, érzelmeinket. Ha ezek egyensúlyát környezetünkben megteremtjük, rengeteg energiát nyerünk, ami hozzásegít egészségünk megóvásához.

Hogyan működik a Feng Shui?

A Feng Shui befolyásolni tudja életünket, azaz előremozdíthatja a karrierünket, szorosabbá fűzheti emberi kapcsolatainkat a lakás különböző helyereire kitett szimbólumokkal.

A Feng Shui rendszer alapja ugyanaz az életenergia, azaz "csi", amely jól ismert a tradicionális kínai orvoslásból. A távol-keleti orvoslás irányzatai megegyeznek abban, hogy az ember csak akkor lehet egészséges, ha a megfelelő táplálkozásnak és életvitelnek köszönhetően elegendő csi áramlik a testében.

A csi az emberi szervezetben az energiapályákon, azaz a meridiánokon keresztül áramlik. Kevésbé közismert azonban, hogy ugyanez az energia a földben és a levegőben is kering.

A kínaiak ugyanúgy tekintettek a lakásra, mint egy emberi testre, ahol meridiánokon keresztül áramlik a csí, az életenergia. Az ajtók a szájat, az ablakok a szemet, a folyosók az artériákat jelképezik. Ahol rendetlenség van, ott a csí elakad és gondokat, problémákat okoz. Tehát először is rendet kell teremteni magunkban és akkor környezetünkben is rend lesz. A régi lomoktól, a rossz emlékeket idéző tárgyaktól meg kell szabadulni. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a Feng Shui tudománya. Elgondolkozhatunk, hogy életünk mely területén, vagy területein vannak problémáink és vajon mi lehet az oka. Mind a nyolc égtájhoz tartozik egy életterület a megfelelő elemmel (fa, tűz, föld, fém, fa) a Feng Shuiban. Ezt a bágua térkép mutatja:

Feng Shui

Az öt elem az energia fejlődésének öt szakasza: a föld, a fém, a víz, a fa és a tűz felöleli a természetben fellelhető összes jelenséget. Olyan jelképrendszer ez, mely az élet minden területére egyaránt vonatkozik. (Su-Wen)

Az biztos, hogy a Feng Shui feladata egészségesebb, harmonikusabb lakó és munkakörnyezet kialakítása, ami előmozdítja a jó egészséget, és jólétet, bőséget biztosít a család számára.

A "csi" akkor képes megteremteni az ember jó közérzetét, ha a lakásban vagy házban nyugodtan áramolhat, és a hátsó ajtón vagy ablakon keresztül távozhat a szabadba. Jó, ha a bejárattal szemben nincsen ablak, mert azon keresztül eltűnik az energia, és ugyanezen okból kifolyólag jó, ha a mellékhelyiséget sem közvetlenül a bejárattal szemben, vagy mellett helyezik el. 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 21
Heti: 126
Havi: 1 072
Össz.: 297 175

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Feng shui(szél, víz)
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »