Üzenet a hegyről

Mindennapi gondolatok a virágos Magyarországért és a szivárványkövek fényesítéséért...

 

Élő mágnesként működünk

Ha pozitívan gondolkodunk, és ehhez még némi érzelmet is társítunk, könnyen bevonzhatjuk életünkbe a vágyott történéseket, kapcsolatokat. A pozitív hozzáállás tanulható, csak gyakorolni kell!


Csodálatosan hangzik, hogy elég rágondolnunk a nagyobb fizetésre, a tengerparti nyaralásra, a boldog szerelemre, és ez egyik napról a másikra az ölünkbe hullik. Természetesen nem ennyire egyszerű a dolog, de ha betartjuk a vonzás törvényének szabályait, akkor életünk könnyebbé, gördülékenyebbé válhat és hozzájuthatunk olyan javakhoz, amelyekről eddig nem is álmodtunk.

 


A világot mi alakítjuk

Horváthné Éltető Csilla kineziológusként dolgozik, és jó ideje használja munkájában és saját életében is a vonzás törvényét. Csilla szerint a határ – ha van hitünk – tényleg a csillagos ég.

– A vonzás törvényének alapja az, hogy az ember egy élő mágnesként működik – kezdi Csilla. – A gondolatok sajátos formái a gondolati energiák, amelyek különböző erősséggel rezegnek. Ezeket leginkább az érzelmek befolyásolják – ha valamilyen gondolathoz érzelmek fűződnek, akkor ezek rezgése gyorsabb. És ezek a gondolatok fokozottabban jelennek meg az életünkben.

Ha például valamitől nagyon félünk, akkor azt biztosan bevonzzuk az életünkbe, hiszen magas rezgésszámú energiák kötődnek hozzá. A világunkat mi magunk alakítjuk: olyan személyeket és helyzeteket vonzunk be, amelyek összhangban vannak a gondolatainkkal.
– A vonzás törvénye a tudatalattinkból indul ki. Ha hiszünk valamiben, azt a tudatos elménk is elfogadja, a tudatalattink pedig nem mérlegel, hanem biztosnak veszi annak létezését. Mondok egy példát: ha relaxált állapotban elképzeljük, hogy tengerparton pihenünk, akkor a tudatalatti ezt a valóságnak fogja felfogni. Mert a tudatalatti soha nem tesz különbséget igaz és elképzelt között.

A bűvös 21-es


Sajnos, legtöbbször észre sem vesszük, hogy negatívan gondolkodunk, pedig a gondolataink 70%-a bizony nem pozitív tartalmú. És elég, ha naponta kétszer-háromszor eszünkbe jut a betegség, amitől félünk, és garantáltan be fogjuk vonzani az életünkbe. A magyar ember különösen hajlamos erre, nálunk kevesebb a dicsérő szó, de annál több a negatív megnyilvánulás. A szülők felelőssége pedig óriási.

– Ha a gyerekünk rossz jegyet kap, azt mondjuk, a többiek jobbak nála az osztályban, vagy hogy figyelmetlen volt a tanulásnál. Holott ilyenkor meg kellene őt erősíteni: „hidd el, mindenre képes vagy, ha picit jobban odafigyelsz”.
Fontos tudnunk, hogy a felnőttkori problémáink 85%-a a gyermekkorunkban gyökeredzik, tehát ha most negatívan gondolkodunk, akkor a tudatunkba valószínűleg már gyermekként ezt programozták be. Ahhoz, hogy ezen képesek legyünk változtatni, nagy segítségünkre lehet a bűvös 21-es.
– Én a vendégeimnek fel szoktam írni egy pozitív tartalmú mondatot, amelyet 21 napon át reggel, délben és este legalább harmincszor el kell mondaniuk – meséli Csilla. – Ez elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a tudatalatti átfordulás. Ezzel a módszerrel egyébként képesek vagyunk akár káros szenvedélyeinkről is lemondani. Olvastam egy esetet, amelyben egy férfi addig ismételgette a „nemdohányzó ember vagyok” mondatot, míg egy reggel nem volt képes többé rágyújtani.

Higgyünk benne!

Az életünk bármely területén alkalmazhatjuk a vonzás törvényét, de fontos, hogy figyeljünk a jelekre. Például, ha szeretnénk egy jó állást megkapni, és ezért a következő mondatot ismételgetjük: „remek állásom van”, akkor az élet bizonyosan elhozza nekünk azt a helyzetet, amikor ezt az állást megszerezhetjük. Például ha úgy érezzük, fel kell hívnunk egy ismerőst, tegyük meg, mert valószínűleg ez a telefonhívás hozzá fog segíteni bennünket a jobb állás megszerzéséhez. A megérzésünk nem fog csalni.
– A sikeres emberek a sikerre koncentrálnak, csak a cél lebeg a szemük előtt, és így bevonzzák a jót. Fontos, hogy ne azt fogalmazzuk meg, amit nem szeretnénk, hogy megtörténjen, hanem azt, amire vágyunk. Például ne az legyen a mondatunk, hogy „nem vagyok beteg”, hanem az, hogy „egészséges vagyok”. Soha ne feltételes módban fogalmazzunk. Persze, a kisördög, a belső hang majd „visszabeszél”, de ha elég kitartóak vagyunk, egyszer csak elhallgat! Ha pedig kudarc ér, ne csüggedjünk, mert ez is jelzésértékű. Megmutatja, hogy nem jó az irány, és új utat jelöl ki!Vigyor

 

Az erő benned van 

"Az istenek megteremtették a világot, már csak az volt hátra, hogy az erőt is belehelyezzék. Tanakodtak hová tegyék, hogy az ember meg ne találja. Egyikőjük azt mondta: Tegyük a föld alá. Az nem jó, mondta egy bölcsebb isten, mert az ember előbb utóbb feldurja a földet és megtalálja, tegyük a hegy tetejére. Végül a legbölcsebb legöregebb isten szólalt meg: Nem tehetjük a hegy tetejére, az ember előbbutóbb megmássza a hegyeket, tegyük magába az emberbe, ott sose fogja keresni." (Buddhista tanmese)

pár gondolat Popper Pétertől

Derű vagy Ború?

Mitől lesz valaki optimista vagy pesszimista?Miért jobb optimistának lenni, mint pesszimistának?

Egy tanmese szerint a föld körül két angyal repül, egy fehér és egy fekete, akik figyelik, rosszat vagy jót várnak-e az emberek a jövőtől.Ha jót várnak, a fehér angyal azt mondja, úgy legyen, a fekete angyal pedig köteles rámondani, hogy ámen. Aki viszont rosszat vár, arra a fekete azt mondja az úgy legyent, a fehér pedig az áment. S ámen után minden úgy lesz.

Úgy gondolom tényleg nagyon fontos dolog, a lelki gondolati energia teremtő erő. A rossz hozzáállás, gondolkodás,amit meg kell fogni a gyökerénél. A kérdés lehetséges-e megfogni.A mi felelősségünk is, hagyjuk-e elhatalmasodjon rajtunk a negatív indulat.Átmenetileg felvillanó rossz gondolatokért, érzelmekért, indulatokért nem vagyunk-e erkölcsileg felelősek. Egy okos pap azt mondta: ezek olyanok mint egy elsuhanó madárraj, de ha engedem, hogy a gyülölet, az előítéletek,az erőszak fészket rakjanak az ereszem alatt, szaporodjanak, telítsék az életem, arról már tehetünk.

Érzelmileg tisztítsuk meg magunkat,lelkünk épségéért.

Tao szerint az ezermérföldes út is egy lépéssel kezdődik.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 21
Heti: 112
Havi: 1 058
Össz.: 297 161

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: pozitívan
Üzenet a hegyről - © 2008 - 2019 - jokorjotteso.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »